Stockholmsgeriatriken

Stockholmsgeriatriken – Ett stenkast från T-centralen

Stockholmsgeriatriken är ett inofficiellt namn för de geriatriska avdelningarna på Sabbatsbergs sjukhus mitt i centrala Stockholm. Här har man kapaciteten att vårda äldre som lider av en rad olika funktionsnedsättningar och sjukdomar och det är en av de ledande geriatriska klinikerna i Sverige.

Har du frågor gällande Stockholmsgeriatriken och den vård som erbjuds där kan du läsa mer i följande artikel. Och för en ännu mer detaljerad guide hänvisar vi dig till vår artikel om Sabbatsbergsgeriatriken.

Kontaktinformation Stockholmsgeratriken:

Använd följande information för att kontakta och/eller besöka Stockholmsgeriatriken på Sabbatsbergs sjukhus.

Adress: Olivecronas väg 5, 102 39 Stockholm

Telefonnummer: 08-123 380 00

Det går även bra att ringa till Sabbatsbergs sjukhus telefonväxel på nummer 08-690 63 15 och vill du ringa direkt till en av de geriatriska avdelningarna kan du använda de första numret och byta ut 00 mot avdelningens nummer, exempelvis 08-123 380 62 för avdelning 62 på Stockholmsgeriatriken.

Avdelningar och vård på Stockholmsgeriatriken

På Sabbatsbergs sjukhus har man sammanlagt 6 geriatriska avdelningar med olika specialistförmågor samt en minnesmottagning. Alla dessa avdelningar går ofta under samlingsnamnet Sabbatsbergsgeriatriken eller helt enkelt Stockholmsgeriatriken.

De sec avdelningarna erbjuder allt från allmän- och akutgeriatrisk vård till rehabilitering efter kirurgiska ingrepp och stroke samt vid ortopediska besvär efter fall och olyckor. Det är med andra ord en heltäckande geriatrisk klinik som kan tillhandahålla patienter över 65 all den vård de kan tänkas behöva.

Avdelningarna är numrerade och går under namnen avdelning 61, 62, 71, 72, 81 och 82.

På Stockholmsgeriatrikens minnesmottagning utföra man utredningar för äldre med minnessvårigheter för att fastställa huruvida patienten drabbats av den demenssjukdom.

Slutligen tillhandahåller Stockholmsgeriatriken även läkarstöd på flertalet demensboenden och särskilda boenden (SÄBO) i Stockholms innerstad.

Områden som Stockholmsgeriatriken inkluderar

Stockholmsgeriatriken ligger som vi nämnt mitt i centrala Stockholm och därför är vårdplatserna framför allt ämnade för personer som bor i Kungsholmen, Norrmalm och Östermalm. Däremot kan undantag göras i de fall där en patient från andra delar av Stockholm är i behov av specialistvård som endast kan erbjudas på Stockholmsgeriatriken eller i de fall där andra vårdplatser är fulla.

För att få vård på Stockholmsgeriatriken behövs en remiss från vårdcentral, annan vårdplats, eller en läkare så vidare man inte kommer in akut med ambulans.

Lämna en kommentar