Gotlands Sjukhem

Gotlands sjukhem – Allt du behöver veta

Gotlands sjukhem är ett ledande äldreboende, sjukhem och särskilt boende på Gotland. Sjukhuset drivs av en stiftelse och har kapacitet att hantera patienter med en rad olika sjukdomar med stort omvårdnadsbehov.

På denna sida har vi samlat all matnyttig information om Gotlands sjukhem på en och samma plats.

Behöver du kontakta Gotlands sjukhem? Du hittar deras kontaktinformation längre ner.

Vart ligger Gotlands sjukhem?

Gotlands sjukhem strax söder om Visby ringmur inom praktiskt gångavstånd till centrala Visby och med en fantastisk havsutsikt. På platsen finns en samling byggnader som huserar olika verksamheter och avdelningar. Där finns även en parkliknande trädgård och andra nödvändiga funktioner. Unikt till detta boende jämfört med många andra är att all mat lagas på plats.

Patientrummen och lägenheterna på Gotlands sjukhem är alla handikappanpassade och designade för att underlätta vårdarbetet samtidigt som de ska kännas hemtrevliga. 

Patienter och boenden på Gotlands sjukhem

Gotlands sjukhem är ett så kallat särskilt boende där patienter med höga omvårdnads krav bor, exempelvis personer med allvarliga demenser och andra sjukdomar som ökar deras vårdbehov.

Sjukvården är av högsta klass och drivs under uppsikt av sjuksköterskor och läkare. Majoriteten av det dagliga arbetet och vården utförs av undersköterskor och vårdbiträden.

Eftersom Gotlands sjukhem är ett äldreboende och ett särskilt boende erbjuds patienter vård och stöd dygnet runt och det finns alltid gott om personal på plats.

Utöver det är platserna i regel avsedda för personer som varit bosatta på Gotland.

Stiftelsen Gotlands Sjukhem

Till skillnad från en stor del av landets äldreboenden som drivs av kommun eller stora vårdbolag, är Gotlands sjukhem ett privatägt äldreboende som drivs av Stiftelsen Gotlands Sjukhem.

Det är med andra ord stiftelsen som ansvara för den dagliga verksamheten och all vård samtidigt som de ansvara för att se till att vården sköts enligt uppsatta regelverk.

Kontaktinformation

Skulle du behöva kontakta Gotlands sjukhem eller ska besöka en anhörig som bor där kan du använda dig av följande information.

Kontakta Gotlands sjukhem:

Telefonnummer: 0498-214045 (därifrån kan du kopplas till avdelningar och sjuksköterska).

Fax: 0498-216571

Gotlands sjukhem har även ett kontaktformulär på sin webbplats som du hittar här: Kontaktformulär

Besök Gotlands sjukhem

Som sagt ligger Gotlands sjukhem i centrala Visby och det är enkelt att ta sig hit från hela Gotland men även från fastlandet via färja från Oskarshamn eller Nynäshamn.

Gotlands sjukhems adress är:

Stiftelsen Gotlands Sjukhem

Kopparviksgatan 5

621 58 Visby

Sista ordet

Förhoppningsvis har vi kunnat svara på dina frågor om Gotlands sjukhem men om du fortfarande har funderingar kan du antingen kontakta oss direkt eller höra av dig till Gotlands sjukhem.

Har du frågor om den vård som erbjuds på Gotlands sjukhem eller undrar hur du kan få en plats åt dig själv eller en anhörig kan du antingen kontakta biståndshandläggaren vid Region Gotland (kommunen) eller Gotlands sjukhem.

Lämna en kommentar